17.09.2015 | 15:23
Пеевски щял да реже уши на медийни шефове за критики срещу Борисов
Основни остриета в "черния ПР" щели да бъдат "Труд", ПИК, "Уикенд", "Стандарт" и Блиц
Фрог нюз

Разпореждане до всички в медиите на ДПС гласи хвалебствено да се обслужват предизборните кампании и на ДПС, и на ГЕРБ. Ако някой се отклони от указанията, ще режа уши, – заканил се Делян Пеевски на съвещание с медийни шефове. То било проведено преди няколко дни в известния като щаб-квартира на Пеевски х-л „Берлин“.


Основни остриета в „черния ПР“ щели да бъдат „Труд“, ПИК, „Уикенд“, „Стандарт“ и Блиц. Освен да се разправят публично с опонентите на ГЕРБ и ДПС изданията щели да венцехвалят кандидатите на двете политически формации. „24 часа“ и няколко други издания щели да подържат някакъв баланс, за да се вземат пари за реклама и от други политически сили.

Специално внимание щяло да се обърне на постиженията на правителството под ръководството на Бойко Борисов. В това отношение ПИК вече вдигна летвата толкова високо, че отразяването на Борисов може да се сравни единствено с това на Вълко Червенков по време на култа през 50-те години на м.в.

Към повечето медии на Пеевски били насочени и финансови потоци по различни програми на някои от министерствата, твърдят запознати. Въпреки това самият Пеевски дал дума на премиера да не иска и стотинка за кампанията на ГЕРБ като компенсация за скандала „Костинброд“. Медии били захранвани финансово и чрез рекламата на борбата с контрабандата, инициирана от „Булгартабак“, към която били пришити Министерство на финансите и агенция „Митници“. Двете държавни институции за благодарност трябвало да отслабят контрола върху нелегалната търговия с цигари. Аргументът бил проблемът с бежанците, а в същото време парламентът гласува поправки в закони, които обслужват именно „Булгартабак“.

На наш въпрос към отгоорен служител от медия на Пеевски за въпросните указания той отговори: „Проявете разбиране, всеки има семейство. Не искайте да коментирам подобни неща, защото все едно съм си ритнал трудовата книжка…“.

1 коментар

  1. Кога ще колим прасето каза:

    Хайде народе време на Пеевски да му се отнемат имотите и медиите му. Време е този да се прати на трудовата борса, без каквито и да е пари и средства за препитание.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране