13.11.2015 | 0:01
Петев остава начело на националния отбор
Двама се контузиха по време на двустранната игра на "трикольорите"

Смяната на националния селекционер Ивайло Петев не стои на дневен ред, обявиха от БФС. В последните дни се заговори, че треньорът е пред уволнение, след като не успя да класира държавния тим поне на бараж за попадане във финалите на европейското първенство във Франция `16. Някои от членовете на Изпълкома – като президента на „Славия“ Венцислав Стефанов, дори публично обявиха, че Петев веднага трябва да бъде освободен и да му се търси заместник.

От футболната централа обаче настояха вчера, че продължават да вярват на селекционера и той ще води отбора в следващите световни квалификации. Според вицепрезидента на БФС Йордан Лечков причината в слабото представяне не е в треньора и евентуалната му смяна няма да промени ситуацията.

Самият Петев също явно няма нищо против да остане начело на отбора, въпреки появилите се твърдения, че преговаря с клубове от чужбина. Договорът на бившия треньор на „Лудогорец“ и АЕЛ (Кипър) е за още 2 години, което означава, че той би трябвало да води националите до края на квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 г.

В сряда вечерта Петев проведе закрита за медии двустранна игра с футболистите, които събра преди три дни на лагер в Правец. За негово съжаление двама от тях получиха контузии. Дебютантите Александър Колев („Ботев“, Пд) и Пламен Крумов („Локомотив“, Пд) не успяха да завършат мача. Двамата напуснаха принудително терена и така оставиха отборите си с човек по-малко. Не е ясно дали Колев и Крумов ще вземат участие в днешната контрола срещу младежкия национален отбор до 21 г., която отново ще е на терена на спортния комплекс в Правец.

Иначе в двустранната игра голове вкараха Иво Иванов и Исмаил Иса за единия отбор, Димо Бакалов, Антон Карачанаков и Даниел Генов за другия. Вратарите Владислав Стоянов и Благой Макенджиев пазиха по едно полувреме за всеки от двата тима.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране