17.05.2016 | 21:30
Петков изнудвал Кралев за 5 млн. лв. за федерацията си по мотокрос
Министърът му отказа парите и АБВ побързаха да напуснат коалицията, твърди Валери Симеонов
Валери Симеонов

„Румен Петков поиска 5 млн. лв. за федерацията си по мотокрос от кабинета. Те обаче не му бяха отпуснати. Това е и една от основните причини АБВ толкова бързо да напусне управляващата коалиция“. Това заяви пред БНТ съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. на въпрос, дали министър Кралев е отказал сумата, той само поклати одобрително глава и призова да бъде питан лично Румен Петков.

По повод президентското вето, Симеонов заяви, че „новината ще бъде утре, след гласуването на ветото на президента“. „Това е рисков ден. Преговорите продължават, защото всяко предложение подлежи на широко обсъждане в групите. По думите му ветото е наложено върху целия чл. 14, а ако това се приеме всичко ставало безсмислено и се връщал старият Изборен кодекс. Валери Симеонов обяви, че в случай, че ветото на президента мине в пленарна зала, ПФ оттегля подкрепата си за правителството. „Това го решихме единодушно“, призна той.

„Много по-рисковано е да загубиш своята същност и доверието на хората. Ние няма да предадем нашите избиратели. Това вето трябва да бъде отхвърлено, това не е дреболия. ПФ няма интереси в това управление, става дума за интересите на България“, аргументира се Симеонов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране