12.09.2021 | 19:13
Пиарката на Борисов потвърди чата с Гешев
Обсъждали кой се изказва в правна комисия

“Обсъждахме това, което виждате – кой се изказва”. Така в неделя Севдалина Арнаудова, която е пиар на партия ГЕРБ и бивш шеф на правителствената пресслужба на Борисов, коментира заснетия телефон на главния прокурор Иван Гешев според който Гешев си разменя съобщения с “Pi ar Sevi Boiko” по време на заседанието на правната комисия в парламента. На практика Арнаудова потвърди, че главният прокурор действително е водил чат с нея.

“Аз не крия, че познавам главния прокурор, имаме десетки събития заедно, отразявали сме ги – контрабандните цигари, един куп акции… В реално време се излъчваше всичко, нито е закрита комисия, тя беше предавана навсякъде. Обсъждахме това, което виждате – кой се изказва, каза още Арнаудова, цитирана от бТВ.

Тя добави, че след 12 години  в политическия живот има кореспонденция по работа с много хора – Мая Манолова, Христо Иванов, дори с президента Радев.

Бившият премиер Бойко Борисов също коментира казуса.

“И вашите телефони да погледна, сигурно имате на много политици и на много хора телефоните и сигурно си общувате с тях, когато ти каните за предавания. Аз не надничам на никого в телефоните”, каза той.

А след това се обърна към журналистите с думите: “А няма ли да питате за чата на Пламен Узунов (съветник на президента) със съдиите, които му пращат предварително съдебни решения?”. Той се пошегува, че се е скарал на Арнаудова и е забранил да си пише с други мъже, освен с него.

В петък депутатите Явор Божанков (БСП) и Николай Хаджигенов (ИБГНИ) разпространиха снимка, за която посочиха, че е на Иван Гешев. Така те уличиха главния прокурор в разменя на съобщения “с пиара на Бойко”, докато тече заседанието на правната комисия, която в петък гласува окончателно Бюрото за защита да се отнеме от Гешев, но пък не стигна доникъде със законопроекта за закриване на специализираните съд и прокуратура .

На снимката се вижда онлайн разговор с контакт на име “Pi ar Sevi Boiko” и още тогава първите асоциации бяха, че пиарът на Бойко Борисов се казва Севделина Арнаудова. Тя бе по-известна дори от някои министри в кабинета на Борисов, тъй като неотклонно менажира всяка негова публична изява и лично снима излъчваните на живо видеа от туровете му с джипа. Сега продължава да се грижи за публичния образ на Борисов като лидер на ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране