23.01.2017 | 16:41
Пилотът Иван Апостолов към Валери Симеонов: Вие обидихте пилотите в цял свят за всички времена!
Г-н Симеонов, ако сте били при мен само в един от тези полети, щяхте да се наакате, пише той до лидера на НФСБ, който се изгаври с президента Румен Радев

Обидните думи на лидера на НФСБ Валери Симеонов към президента Румен  Радев предизвикват вълна от възмущение “Фейсбук“. “Радев е човек без биография. Тоя е просто един шофьор на самолет…Знаете ли какво в първото нещо, което учат пилотите? Къде е катапулта, т.е. как да се спасят! Радев е абсолютно случайно попаднал в политиката и не може да ми дава акъл за нищо. Радев е един човек дошъл от никъде, а и ми доведе в НС една дълга жена със себе си. Какъв е тоя? Каква е тая дълга жена?! Какво прави тя тук?!“, заяви в телевизионна тирада Симеонов и отприщи гнева на обществото..

По този повод публикуваме обръщението на пилота Иван Апостолов от страницата му в социалната мрежа “Фейсбук”:

Обръщение към Валери Симеонов!

От полковник о.з. Иван Апостолов- военен пилот и инструктор Първи клас

Господин Симеонов,

Не мога да пиша уважаеми, защото не изпитвам никакво уважение към Вас. Пиша Ви в учтивата форма, защото това го изисква протокола, а не от уважение. По телевизията пред целия български народ Вие нарекохте Румен Радев шофьор на самолет. С това Вие обидихте пилотите в целия свят във всички времена.

Но нека говорим за българските пилоти. Известна ли Ви е ролята им в Балканската война? Известна ли Ви е отбраната на София? Известна ли Ви е ролята на българската авиация в опазване на въздушните граници на България по време на Студената война? Известно ли Ви е колко пилоти са загинали при изпълнение на служебния си дълг?

Не Ви е известно, елементарни ми човече. Защото не сте гледали как родители изпращат своите синове. Как съпруги изпращат любимия. Как деца остават сираци. Как мъже си отиват от този Свят в разцвета са своята младост и сили.

Не знаете какво е напрежението на съпругите, когато мъжете им са на полети. Не знаете колко сълзи са пролели майките на пилотите. На всички пилоти. Това е едно общество, където всички се познават.

За катапулта. Знаете ли колко пилоти не са го използвали поради желанието да спасят самолета и са загинали? Знаете ли колко пилоти са го използвали и са загинали? То не е просто, както Вие се изразявате, дърпаш ръчките и готово. Разбира се, че повечето са се спасили, но използването му е било в краен случай. Вашите познания са твърде ограничени за да разберете, че голяма част от полетите са на границата на човешките физически и психически възможности.

Това са хора, които с чест и достойнство са изпълнявали ,,Заклех се”. Това са хора останали длъжни на своите родители, съпруги, деца и близки, но не са останали длъжни на своя народ и Родина.

Препоръчвам Ви да прочетете книгата ,,На границата на възможното”. И не само нея. ,,Преживяното в небето” от полковник Пръвчев и много други, написани от пилоти. Накратко ще опиша себе си, а това е огледало за всеки пилот. Няколко хиляди полета, десетки аварийни случаи, стотици бойни дежурства, излитания по контролни и реални цели и пр.

Г-н Симеонов, ако сте били при мен само в един от тези полети, щяхте да се наакате.

Аз не омаловажавам професията на шофьора. Не се отнасям с пренебрежение към никоя професия. Но ми кажете има ли по-престижна професия от тази на военния пилот?

Аз няма да коментирам Вашето държание в залата. Но Ви заявявам, че на мястото на Президента аз бих Ви казал същото. Дори много Ви е дал.

С пълно разочарование от Вас и подобните Ви,От мен, Иван Апостолов, и подобните ми.

6 коментара

  1. TPA каза:

    Здравейте о.з. полковник,
    и аз не изпитвам уважение към Вас по няколко причини:
    1. Вчера разбах, че сме имали всичко на всичко 17 изтребителя, а колко генерала, полковници и т.н.не казвате. Как на толкова самолети се извършиха толкова геройства?
    2. Геройствате 20 години, минавате в резерва, вземате по една мешка пари, защото шапките Ви са малки за целта, особенно пилотките и и след това се кандидатирате за държавна работа.
    3. Колко от Вас са направили нещо като това на пилота кацнал в река Хъдзън, който също е бивш военен пилот,но не се е кандитатирал за президент.
    Вижте познавам Валери Симеонов лично, работил съм с него и Ви гарантирам, че не е от най-добре ухаещите цветя, може би вид кактус, но проявявайте повече уважение към хората които работят, плащат данъци от които Ви се шият лампазите и плащат обещетенията за “геройските Ви полети” и големи пенсии.

  2. българин каза:

    Чудя се Каракачанов, който изглежда умен мъж, какво прави още заедно с В.Симеонов. Ако продължат заедно, това ще му струва много, много гласове на изборите.

  3. Goshko каза:

    Ot koy poleti ??? – Sigurno ot tezi za shouto – nali ???,zashtoto voyna nqma ot mnogo godini,kogato te sa bili na bashtite im v pantalonite.”Porasnashe pilci – poebashe kvachki” i mechtaqt za zvezdni voyni i zatova se pogotvqt i qdat i jiveqt na garba na darjavata dokato se pensionirat i pak ne puskat kokala.Nay-nekadarnite i marzelivite stavat voeni i razqjdat darjavata ot vatre kato piqvici,a v jivota sa kragla 0.

  4. Goshko каза:

    Ot koy poleti ??? – Sigurno ot tezi za shouto – nali ???,zashtoto voyna nqma ot mnogo godini,kogato te sa bili na bashtite im v pantalonite.”Porasnashe pilci – poebashe kvachki” i mechtaqt za zvezdni voyni i zatova se pogotvqt i qdat i jiveqt na garba na darjavata dokato se pensionirat i pak ne puskat kokala.Nay-nekadarnite i marzelivite stavat voeni i razqjdat darjavata ot vatre kato piqvici,a v jivota sa kragla 0.

  5. Патриот каза:

    Настръхнах като прочетох “Заклех се”, защото усетих истинската същност на клетвата. Радвам се за всички нас да имаме такъв Президент. И такива пилоти като автора!

  6. Боже каза:

    Точно така! Пълен мерзавец е този симеонов, отвращавам се да напиша името му!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране