22.07.2015 | 0:02
Пиронкова едва надви рускиня в Истанбул
Каратанчева взе само гейм срещу Скиавоне

Цветана Пиронкова започна с изключително трудна победа участието си на турнира в Истанбул на твърди кортове. В двубой от първия кръг поставената под №8 в основната схема се наложи с 0:6, 7:6(4), 7:6(3) над квалификантката Маргарита Гаспарян (Рус) след 2 часа и 45 минути битка.

Българката започна слабо мача и не взе нито гейм в първия сет, като загуби на нула за 21 минути. Тя поиска медицински таймаут, след което постепенно подобри играта си. Във втория сет двете съпернички печелеха подаванията си и се стигна до тайбрек, в който Пиронкова спечели със 7:4. 27-годишната пловдивчанка направи първия си пробив в третия гейм на решителния трети сет, след което сервираше за спечелване на мача при 5:4 в своя полза.

Гаспарян, която е 110-а в ранглистата на WTA, обаче не се отказа и върна пробива, с което изравни за 5:5. Рускинята имаше два мачбола при 6:5, които Пиронкова успя да отрази и да прати мача в нов тайбрек. Там Цвети показа по-голямата си класа и след 7:3 се поздрави с успеха.

Благодарение на него тя заработи 30 точки за ранглистата и $3400 от наградния фонд, а във втория кръг ще играе срещу Куруми Нара (Яп). Другата ни представителка – Сесил Каратанчева, отпадна още на старта на основната схема, след като успя да вземе само гейм на италианката Франческа Скиавоне – 0:6, 1:6.

Скиавоне спечели първите 9 гейма и едва в 10-ия Каратанчева, 96-а в света, се записа в мача, като проби сервиса на съперничката. Последваха нови три гейма на сметката на италианката и срещата приключи след 59 минути игра. От надпреварата още в първия кръг отпаднаха три от поставените.

Номер 2 в схемата Елина Свитолина (Укр) загуби от Магдалена Рибарикова (Слвк) с 1:6, 3:6. Роберта Винчи (Ит) отстрани №7 Анастасия Павлюченкова (Рус) с 6:2, 6:1. Шестата в схемата Дария Гаврилова (Рус) пък загуби от Леся Цуренко (Укр) с 6:7(2), 6:3, 3:6. В друг интересен мач Бояна Йова-новски (Сър) надделя над Ярослава Шведова (Каз) с 5:7, 6:3, 6:4.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране