26.03.2016 | 19:05
Плевнелиев щял да се бори срещу руската агресия, за да върне Крим на Украйна
Каква ще е реакцията от Москва на скандалното изявление на българския президент в Киев скоро ще се разбере

Президентът Плевнелиев, който пристигна в днес в Киев, за да си получи украйнската награда „Личност на годината”, не пропусна да се натегне на колегата си Петро Порошенко и да ни вкара в пореден скандал с Москва.

Две години след като на всенароден референдум кримчани се възсъединиха с Русия, Плевнелиев поласка Порошенко и го увери, че винаги ще смята Крим за част от Украйна, предаде lifenews.ru.  Двамата президенти се срещнаха и разговаряха в Киев. По време на срещата украинският лидер благодарил на българския президент за подкрепата за продължаването на антируските санкции. На свой ред Плевнелиев заявил, че не признава присъединяването на Крим към Русия.

„Във всяко свое изявление аз съм подчертава, че Крим — това е Украйна, а Украйна — това е Европа“, предава думите на Плевнелиев прессекретарят на Порошенко Святослав Цеголко.

Плевнелиев е обявил още, че заема активна позиция срещу руската агресия против Украйна, предава от своя страна УНИАН. „Ние не можем да се примирим с агресията на Русия. Ние стоим зад независимостта и суверинитета на Украйна. И ние ще се борим за това“, заявава Плевнелиев, цитиран от УНИАН. Украйнската агенция предава и думите му, с които той се е обявил в защита на осъдената за съучастие в убийството на руски журналисти Надя Савченко.

Част от информацията на УНИАН с цитат от Плевнелиев за готовността му да се бори срещу руската агресия против Украйна

Крим обаче е част от Руската федерация от 2014 година, когато се присъедини към нея след референдум, спасявайки се от изстъпленията, хаоса и разрухата на евромайданската революция. Киев, САЩ и ЕС от своя страна не признават народния вот и периодично удължават антируските санкции.

2 коментара

  1. Алфа тв каза:

    Всяка поява тая мижитурка Роско Плевнълъ Ибрика е смехотворна , а всяка негова дума -гаф.
    България не никакъв субект в геополитиката благодарение на предатели като този изрод !
    ОСТАВКА и СЪД за назначения с измама никаквец !!!

  2. КАНАРИН каза:

    КРИМ е руски от 1774г., от подписването на Кючук Кайнарджишкия/ с. Кайнарджа България/ и Яшкия/1791г./ мирен договор между Руската империя и Осмаската империя. Един бивш комсомолец и комунист келеперджия и настоящ ренегат продължава да се опитва да вреди на държавно ниво на отношенията между Русия и България, подкрепяйки националфашистките майданисти, убиващи и разстрелващи братския руско говорящ украински народ и българите сред тях. Крим е присъединен към Украинската ССР без да се съобразява с населението от Никита Хрушчов/Първи секретар на КПСС/ със запазване на известна автономност по случай годишнината от присъединяването/1654-1954г./ на руските украинци към Русия. Действията и изявленията на Р.Плевнелиев са в разрез с българските национални интереси и обслужват чужди такива за което трябва да му се търси съответната отговорност.Двама добре разкрачени президенти предатели!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране