01.10.2019 | 9:54
Победа за Ивет Лалова, класира се на полуфинал на Световното
Българката спечели серията си на 200 метра

Ивет Лалова стартира отлично на седмото си световно първенство по лека атлетика. Българката спечели серията си на 200 метра и се класира на полуфинал на шампионата на планетата в Доха (Катар).

36-годишната Лалова пресече финала с време 22.79 секунди. Джоди Уилямс от Великобритания завърши втора с 22.80 сек., а Муджинга Камбунджи (Швейцария) – трета с 22.81 сек.

Лалова се движеше трета, но в последните метри успя да срази конкуренцията с феноменален финален спринт, който й отреди първото място.

По регламент за полуфиналите се класират първите три от всяка серия плюс шестте най-силни времена от предварителния кръг.

Битката за място на финала на 200 метра ще бъде във вторник вечер (1 октомври).

Припомняме, че Лалова предпочете да стартира само на 200 м в Доха, въпреки че имаше покрит норматив и за 100 м. Българката е устремена към трети финал на световно първенство след Дегу 2011 (100 м) и Пекин 2017 (200 м).

“Имаше много напрежение при мен. Сега започва истинската битка. Хем ми се иска да кажа, че ще е по-лесно, но ще е далеч по-трудно. Идвайки тук, мислех, че съм видяла вече достатъчно. Но това, което срещнах тук като климатични условия е… При първата ми тренировка навън се почувствах доста зле. Беше важно да победя, защото двете спринтьорки, които нон-стоп бяха до мен, не са случайни. Победителката влиза като лидерка в един от полуфиналите, за мен това беше важно”, заяви Лалова след финала.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране