17.02.2017 | 17:47
Подсъдим генерал ще е кандидат от гражданската квота на БСП
Свързват ни "България и родолюбието", обяви Нинова

Подсъдимият генерал от резерва Димитър Шивиков ще се кандидатира за депутат от гражданската квота на БСП, съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова в петък. Тя уточни, че ген. Шивиков ще бъде кандидат от листата на Пловдив -област.

В момента бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада Шивиков е представител на Конфедерация “Гражданско общество”. В петък БСП подписа двустранни споразумения с конфедерацията и с Национален алианс “Род, единство, държава”.

“Това не е военизиране на БСП”, успокои Нинова.  Шивиков бе освободен от длъжност и от военна служба, след като срещу него започна разследване за злоупотреби. Миналия месец Военната прокуратура внесе в съда обвинението срещу Шивиков за длъжностно присвояване на чужди вещи на обща стойност 10 225 лева.

През 2015 г., месеци след започналото разследване, ген. Шивиков се кандидатира за кмет на Карлово, но загуби от друг клиент на прокуратурата – Емил Кабаиванов.  “България трябва да бъде активен член на НАТО, но политиките и решенията за това трябва да се вземат тук, а не да изпълняваме нареждания и указания, спуснати отвън”, коментира Шивиков на съвместната пресконференция с Нинова.

“Има ползи от 11-годишното ни членство в Алианса”, допълни той.  Лидерът на БСП каза, че двете организации припознават предизборната платформа на БСП и това, което ги свързва, е “България и родолюбието”. Според нея така се възпроизвежда мрежата от подкрепа за президента Румен Радев.

Нинова коментира, че няма да има разместване на парламентарни листи, а в неделя те ще бъдат утвърдени от Националния съвет на БСП във вида, в който са подредени от областните структури.

Нинова отказа да каже как служебно е подредена листата във Варна. Там за първото място се бореха бившият шеф на общинския съвет и лансиран от местната организация Борислав Гуцанов и Красимир Янков. В крайна сметка ръководството на БСП наложи Стефан Данаилов.

“Как наредихме варненската листа, ще разберете в неделя, предпочитам колегите от Националния съвет да чуят от нас предложението, а не от медиите”, коментира Нинова. Тя каза, че е имало отводи и във Видин. Несъгласни с утвърдените от БСП водачи на листи има и в Разград. Относно резултатите от ревизията, направена от служебния кабинет, лидерът на БСП каза, че ще коментират доклада в понеделник, след като бъде публикуван и се запознаят с него.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране