06.03.2016 | 0:01
Погребват в сряда зверски убития в Атина Иван
Приятелите му от България ще го изпратят в последния му път в Гърция

В сряда ще бъде погребан в район „Кокино мило“ убития по особено жесток начин 41-годишен Иван Георгиев. Това съобщи за в. „Български новини“ сестра му Даниела. „Нека дойдат всичките му приятели и го уважат. Брат ми беше добър човек“, със сълзи на очи сподели опечалената сестра.

За убийството на Иван са арестувани 43-годишната му партньорка от ромски произход Пенка и 45-годишния му приятел Д. К. от Габрово. Според показанията на ромката Иван е ударен от Д. К с дърво по главата, после удушен и разфасован в банята.

Същата е казала пред полицията, че не е сигнализирала за инцидента, тъй като Д. К я заплашил, че ще я последва същата участ. Българите в Атина са шокирани. Много са версиите според плъзнали слухов. В една от тях става дума за любовен триъгълник, а в друга за икономически различия. Не е тайна, че ромката Пенка е част от джебчийската група в Атина и е била прводник между арестуваните за кражба ромки и адвокатите, за които жертвата и нарочения за убиец са работили като преводачи.

В понеделник ще продължи разпита на арестуваните. Дали е натопен Д. К от ромката ще стане ясно след като излязат анализите на пробите от материала, който криминалистите са открили в жилището на престъплението.

В редакцията на вестник „Български новини“ негов приятел изпрати една от последните снимки на Иван, която е направил със свои добри приятели в Ямбол през м. януари 2016 година. На снимката са: Миро, Митьо очите, братовчед му Кайо и убития Иван.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране