05.12.2016 | 12:47
Пореден пиар: Борисов спира продажбата на бившето военно окръжие в София
По предложение на премиера имотът би могъл да се предостави в собственост на Столична община за изграждането на парк

По настояване на министър-председателя Бойко Борисов министърът на отбраната Николай Ненчев ще внесе предложение за решение, с което ще бъде отменено даденото съгласие за продажба на имот, предоставен за управление на Министерството на отбраната (МО), съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Скандалът бе предизвикан от обявена в сайта на МО продажба на терени, които в момента са частна държавна собственост под управление на военното ведомство. Файлът е именуван Obyava_taino_prodazhba.pdf. Под номер 10 е имот в “Младост 3“, София. Началната тръжна цена за бившето военно окръжие – 11,5 декара площ с 5 сгради с обща РЗП 944 кв. м, е 791 470 лв., което означава 35 евро на кв. м. Това е около 8-10 пъти под пазарната цена на имота. Търгът е обявен на 22 ноември и е насрочен за 29 декември 2016 г.

По предложение на премиера имотът би могъл да се предостави в собственост на Столична община за изграждането на парк, когато са преминали всички необходими за подобно решение законови процедури.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране