08.06.2015 | 15:39
Порно в центъра на Казанлък по време на Празника на розата (видео)
Един от телевизорите в централния офис на Виваком в града излъчвал срамните кадри

Няколко сигнала от възмутени граждани, които минавайки по улица Скобелевска в Казанлък са били шокирани от порно, вървящо на един от телевизорите в централния офис на Виваком.

В един от сигналите е заснето видео, което ясно показва, че в центъра на Града на розите върви порно канал.Това е наистина шокиращо, имайки предвид, че порнографски материали не могат да бъдат разпространявани. В чл. 159 от Наказателния кодекс е записано, че излагането на порнографски материал на лице не навършило 16 години може да доведе до лишаване от свобода до 3 години, на виновното лице. В случая десетки, стотици, а може би и хиляди деца са преминали по ул. „Генерал Скобелев“, във вчерашния ден, 7 юли.

Ето и какво пише в Наказателния кодекс за разпространението на порнографски материали, припомня kazanlak.com:
Чл. 159. (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 62 от 1997 г., бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който създава, излага, представя, излъчва, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба от хиляда до три хиляди лева.

(2) (Нова – ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който разпространява чрез интернет порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба от хиляда до три хиляди лева.

(3) (Предишна ал. 2, изм. – ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който излага, представя, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал на лице, ненавършило 16 години, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до пет хиляди лева.

Местният сайт отбелязва, че не се наема да коментира, какво трябва да се случи с виновните тези порнографски видеа, да вървят по екраните на една уважаваща себе си компания. Според колегите обаче, не е редно порно да върви в центъра на Казанлък и то в деня, в който в Града на розите са десетки хиляди туристи от цялата страна и чужбина, а и не само в този ден.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране