24.01.2024 | 16:41
Потрес! Габриела уби бащата на децата си, а сега пък много плачела да се грижи за тях
33-годишната жена изтъкнала, че ще се бори за децата си, защото не е осъдена

Не зная къде са децата ми и ги издирвам. Най-добре е да са при майка си. По този начин се ожалила пред „24 часа“ Габриела Славова, обвинена, че заедно с майка си е убила мъжа си Пейо Пеев. Тя говорила с журналиста през заключената врата на апартамента си, тъй като е под домашен арест. Жената не коментирала убийството, но запитана дали ще бъде осъдена, след като я пуснаха от ареста, каза, че в момента няма присъда и ще се бори децата ѝ да бъдат при нея. Именно малчуганите били повод за престъплението. Пейо твърдял, че и двете са от него, а Габриела – само първото. Тя не знаеше, че майка ѝ е уволнена. Изрази и изненада и добави, че тя също не е осъдена.

Пред Нова тв адвокат Миглена Балджиева, която представлява Пейо Пеев по делото за бащинство разкри, че децата на Габриела са при майката на Пейо Пеев. Те ѝ били предадени от полицаите веднага след задържането на двете жени.

Днес Велика Андонова, която е адвокат на Красимира Трифонова, разкри, че Габриела Славова не знаела къде са децата ѝ сега и много била плачела. А претендиращият за бащинство на 4-месечното бебе Велико Минков уж ѝ бил предлагал да направи аборт.

„Съгласно определението на СГС мярката на Габриела е изменена единствено и само, за да полага грижи за пеленачето и за 6-годишното си дете. А децата не са при нея. Децата са взети с една малка служебна бележка, една трета от лист А4, прикрепен към делото. След това от двама полицаи от 4-о районно, в абсолютно нарушение на Закона за закрила на детето, без да се сигнализират службите. И е неизвестно къде са дадени. Няма ги в полицията, полицаите вдигат рамене и казват – не знаем. Сигнализирахме отдела за закрила на детето“, каза още Велика Андонова.

По-рано днес от Министерството на външните работи обясниха, че 54-годишната Красимира Трифонова, обвинена, че е удушила зетя си Пейо Пеев в София, ще бъде отстранена от работа в МВнР.

Магистратите прецениха, че по отношение на Габриела е „налично изключително обстоятелство от семейно естество, което предпоставя смекчаване на нейната процесуална обвързаност. Съдът приема, че същата е майка на 2 деца в невръстна възраст – едното на 6 години, а другото – на 4-месечна кърмаческа възраст, което предпоставя, че за да изпълнява родителските си функции и грижи към децата си, тя следва да бъде с мярка „домашен арест“.

Ситуацията става още по-заплетена, защото голямото дете е от връзката на Габриела и Пейо, а за малкото, което още е кърмаче, претендира бившият депутат Велико Минков. Пейо Пеев също бил категоричен, че детето не е негово. Била му взета и ДНК проба. Велико Минков води дело за бащинство, на което е даден ход, но на практика засега има само размяна на документи. Не е известно засега Габриела да е дала ДНК проба, както и да е взета такава от бебето. Това, че е обвиняема по дело за тежко криминално престъпление, не е пречка пред делото за бащинство. Дори и под домашен арест, тя има право да се явява или не на този процес, да оспорва доказателствата на другата страна, или да иска събиране на нови.

Делото за бащинството е от т. нар. дела за произход и за това се гледа на три инстанции – окръжен, апелативен и върховен съд. За това адвокатът на Велико Минков Пламен Борисов прогнозира, че това дело може да отнеме години и детето да стане на 3-4, докато се разреши въпросът с бащинството.

Тялото на 44-годишния Пейо Пеев беше намерено на 19 януари в кола на Витоша. Имало е опит да бъде запален, за да се заличат следите. Убит е в София, пред дома на Габриела. Според разследването е удушен от тъща си Красимира, която е бивш дипломат. Тя била на задната седалка в колата, а Пейо – на шофьорското място. Дъщерята Габриела е затискала вратата на автомобила, за да не избяга. Тя също е имала политическа кариера. Мотивът за престъплението е спор дали едно от децата на двойката е от убития мъж. По случая са се водили и съдебни дела.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране