24.01.2024 | 14:47
Външно министерство уволнява удушвачката Красимира Трифонова
От ведомството оказват необходимото съдействие на разследването

Отстраняват от Министерството на външните работи Красимира Трифонова заподозряна за убийството на зет си Пейо Пеев. От ведомството оказват необходимото съдействие на разследването, съобщиха от МВнР за БНТ. Външно министерство е информирано за случай на служител, срещу когото има образувано наказателно производство.

Съдът вчера остави в ареста 54-годишната Красимира Трифонова, а дъщеря ѝ Габриела Пеева беше пусната под домашен арест, за да може да се грижи за децата си. Заседанието се състоя при закрити врата по искане на защитата. Обвинението срещу двете жени е за това, че умишлено е убит 44-годишният Пейо Пеев, който е седял на шофьорското място в автомобила. Причината за смъртта му е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

Междувременно стана ясно още, че 54-годишната Красимира преди години е обвинила свой колега в сексуален тормоз.

Красимира е дългогодишен дипломат и бивш консул на България в Тайланд. През 2010 г. името на неин колега – посланикът в азиатската страна Камен Величков, е замесено в скандал за сексуален тормоз. Обвинява го самата Красимира, с която работят заедно. Тя подава жалба, в която твърди, че мъжът я преследвал от встъпването му в длъжност през 2008 г. Така той е отзован от поста, а дипломатическата служба е закрита.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране