20.01.2017 | 18:00
Потрес в Шумен: Турски полумесец лъсна на жетони в болницата!
Общински съветници питат кмета какви действие ще предприеме администрацията на община Шумен, за да бъдат подменени тези жетони

Общинските съветници Наталия Стефанова от НФСБ, Деан Станчев – ВМРО и Добрин Чайлев – Атака внасят питане до кмета на Шумен Любомир Христов относно стилизирана емблема на турски полумесец със звезда. Емблемата е на жетоните за пускане на телевизия за пациентите на МБАЛ Шумен. Те се закупуват от автомат в болничното заведение.

Питането на патриотите е продиктувано от сигнали на възмутени граждани, пациенти на болницата. На жетоните е изписана думата „ТОТЕМ“, като буквата „О“ по ясен и недвусмислен начин показва стилизираната емблема на турското знаме – полумесец със звезда до него.

Това в българска болница е недопустимо и е един провокативен акт, пред който ние не можем да останем безразлични и безучастни. Ние сме крайно възмутени от случващото се. Защо на тези жетони не е показан наш, български, роден символ, казват Станчев, Чайлев и Стефанова.

Общинските съветници напомнят, че основен мажоритарен собственик на МБАЛ – Шумен е Министерството на здравеопазването. Те питат кмета какви действие ще предприеме администрацията на община Шумен, за да бъдат подменени тези жетони.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране