03.05.2018 | 8:44
Появи се скандален запис с кметицата на „Младост“

Скандален запис на разговор между арестуваната кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева и сочения за посредник при предаването на подкупа бивш кмет на района Петко Дюлгеров се появи в сайта zname365.com. Текстът на разговора е свален от запис, направен от СРС, пишат от медията. Същата информация е публикувана вчера сутринта в сайта bnews.com, свързвана с евродепутата Николай Бареков. Малко по-късно обаче тя изчезва, а единствените следи от нея са в кеша на интернет търсачката.

От текста става ясно, че Дюлгеров подтиква Иванчева да пусне преписката на бизнесмена Александър Ваклин, който твърди, че е изнудван. Иванчева обяснява, че няма да я държи до „безкрай“, но първо очаква от инвеститора да ремонтира градинка или детска площадка. Според Дюлгеров обаче това е изнудване, а кметицата му опонира, че в квартала е „пълна свинщина“, тъй като всеки строи, след това зарязва, а може „тия милионери да направят нещо за хората“.

В следващата част на разговора са намесени конкретни имена на партии и управници. „Както и да е, Ваклин си е опекъл работата в ГЕРБ. Той познава и Борисов. Разбрали са се. Фандъкова може да подпише вместо теб“, казва Петко Дюлгеров. Според него Фандъкова не искала да се кара с Иванчева, а Ваклин вече бил готов с парите. Дюлгеров заявява още: „Ако не подпишеш ти, Фандъкова ще подпише. Може да вземеш част. Пък ако искаш, после с тях поправи някоя площадка.“ Дюлгеров се обосновава, че е едно и също дали ще вземе парите и ще ги вложи в площадки, или ще накара самият Ваклин да инвестира в съоръженията.

„Правете каквото искате, аз парите няма да ги пипам. Ще му подпиша преписката, ти си носи парите на Фандъкова“, отговаря накрая Десислава Иванчева. Тя се съгласява Дюлгеров да вземе парите и впоследствие да се реши какво ще се прави с тях. „Нали знаеш, че в тая партия каквото влезе, не излиза. Ако не вземеш твоя дял, няма да има площадки“, обобщава Петко Дюлгеров в края на разговора.

Точно преди седмица от прокуратурата заявиха, че в запис от СРС Десислава Иванчева заявява: „Поставили сме го на колене. Няма да пусна преписката, докато не плати.“ Записи със СРС са документирали и срещите между участниците в корупционната схема в „Младост“ и Ваклин, както и предварителните уговорки между Иванчева, Петрова и Дюлгеров за това как да се въздейства на предприемача да плати подкуп, твърдят от прокуратурата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране