03.11.2022 | 21:48
Пожар във влака София-Варна!
Няма пострадали, изгорели са три вагона

Влакът, пътуващ по линията София-Варна, е пламнал в 19:42 часа близо до гара Каспичан, съобщиха от ОД на МВР-Шумен.

Малко след гарата е възникнал пожар във влак 2613. Няма пострадали пътници, всички са били свалени. По първоначални данни са изгорели три вагона. Съобщава се за леко пострадал машинист, предава кореспондент на DarikNews.bg в региона.

Към мястото са насочени три противопожарни екипа от Шумен и два екипа от Нови пазар, но при необходимост има готовност да бъдат насочените още екипи, допълниха от полицията.

Пламъците могат да се забележат от магистрала „Хемус“, съобщават шофьори, а местни хора помагат при насочването на екипите на пожарната.

В социалните медии пътничката от горящия влак Петя Кирилова споделя видео материали и снимки от мястото на инцидента. „Всички сме добре, 20-25 души. Пожарната веднага дойде“, съобщава тя във Фейсбук.

Към 21:20 часа от полицията в Шумен обявиха, че заради труднодостъпния терен на мястото на инцидента РСПБЗН-Шумен е създала организация за извозване на пътниците с високо проходима техника до гара Каспичан, откъдето ще бъдат транспортирани с автобуси по останалата част от маршрута си. Според говорителя на полицията Ася Йорданова става въпрос за малко над 50 души.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране