10.01.2021 | 11:37
Пред президента Цветанов обяви Борисов за некомпетентен
Лидерът на "Републиканци за България" поиска да се сменят всички областни шефове на полицията

Цветан Цветанов обяви бившия си партиен шеф Бойко Борисов и правителството му за некомпетентни. това стана по време на консултации при президента Румен Радев на новата му партия “Републиканци за България”.

Цветанов заяви, че партията му „Републиканци за България” е готова за избори на 28 март – датата, която президентът обяви неофициално преди няколко седмици. Но веднага посочи, че ще се наложи тази дата да бъде променена. „Не защото не са готови политическите партии. Просто изпълнителната власт не е в състояние да проведе безупречни, прозрачни и честни избори в условията, които имаме днес”, обясни той.

„Това, което наблюдавахме и чувахме в медиите от изпълнителната власт, че са готови за 28 март, ние всички станахме свидетели на тази готовност от страна на държавата при посрещането на втората вълна на пандемията. Летните месеци и началото на есента на миналата година чувахме гръмки обещания, че всичко е наред, а видяхме, че по смъртност страната ни стана на първо място”, нападна бившият втори в ГЕРБ кабинета „Борисов”. Той поиска от президента да се съобрази с това и да определи „по-разумна дата”.

Той поиска и да се сменят областните началници на МВР. „Това, което ние предлагаме, за да има едно допълнително спокойствие в гражданите, че когато някой опорочава изборния процес той ще бъде санкциониран, е да има ротация на всички областни директори на полицията, защото това ще даде възможност да се прекъснат зависимостите и определени други интереси, които определени хора на място биха могли да упражнят”, изтъкна той. И наблегна, че това трябва да важи особено за районите с ромско население. Тази идея заинтригува държавния глава, който посочи, че това е в правомощията на изпълнителната власт, но по въпроса трябва да се проведе дискусия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране