02.06.2015 | 19:08
Предлагали на Михаил Миков рушвет, за да не оглави БСП
Депутатът не пожела да каже името на човека, опитал се подкупи Миков

Конкурент на Михаил Миков му е предложил подкуп, за да се откаже от състезанието за председател на БСП. „Случаят бе споменат от Сергей Станишев в Зала 1 на НДК, това не е тайна”, коментира Янаки Стоилов.

„Този случай повдига въпроси какви средства могат да бъдат прилагани в политиката”, допълни той.  Депутатът каза, че тази ситуация пряко засяга партията, но повдига и въпроса как и какви хора навлизат в политиката и какви интереси имат. Стоилов не пожела да каже името на човека, опитал се да подкупи Миков. Той подчерта, че не е сигурен дали става въпрос за факт или намерение за подкуп.

„Не помня кой беше първият източник, дали Михаил Миков, дали Сергей Станишев, но случката беше публично обсъдена на конгреса на БСП”, допълни още той. На въпрос дали този човек е в първите редици на БСП в момента, Стоилов отговори: „Не мисля, че това насочва към хората, които имат ключови позиции в ръководството на БСП”.

Вътрешните войни на БСП

„Аз не харесвам доста неща в БСП, имаме редица слабости”, каза Янаки Стоилов. Той поясни, че членове на партията често работят по теми, които не са в интерес на колектива. „В БСП има различни тенденции, имахме силно дясно крило, което доминираше години наред”, допълни още той.

На въпрос дали има братоубийствени войни в партията, Янаки Стоилов отрече: „Не воюваме с никой. Много от хората имат качества, но БСП е организация и тя трябва да даде обща перспективна”. Той допълни, че партията не е свободна платформа за временно участие или публичен достъп.

Съдебната реформа

На въпрос дали БСП ще подкрепят съдебната реформа, Янаки Стоилов отговори, че тя съдържа предложения, които са добре обосновани. „Няма защо това, което съответства с нашата политика, да не бъде споделено. Но в момента се прави опит да се използва конституцията като алиби, за да се направят по-дълбоки промени в съдебната власт”, допълни още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране