12.12.2018 | 19:01
Предложиха шефа на СДВР за главен секретар на МВР
След одобрение от правителството кандидатурата ще бъде предложена на президента

Шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Ивайло Иванов е предложен за главен секретар на МВР от вътрешния министър Младен Маринов, обяви вчера самият Маринов в Министерския съвет. След одобрение от правителството кандидатурата ще бъде предложена на президента, който трябва да издаде указ за назначаване. В момента със заповед на Маринов функциите на главен секретар изпълнява Христо Терзийски, но без президентски указ.

Ивайло Стефанов Иванов е роден през 1977 г. в Луковит. Постъпил е в МВР през 1999 г. като редови полицай. Бакалавърската му степен в Академията на МВР е със специалност противодействие на престъпността и опазване на обществения ред. Иванов бе издигнат за шеф на столичната полиция през 2017 г. от бившия вътрешен министър Валентин Радев.

Рокадата в МВР се наложи, след като премиерът Бойко Борисов смени трима министри, между които и Радев, заради автобусната катастрофа край Своге, отнела живота на 20 души. Главният секретар на МВР Младен Маринов беше избран за вътрешен министър и така постът му бе овакантен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране