15.05.2016 | 18:09
Премиерът: Ако ПФ излязат от властта, значи не са патриоти
Ако един ден Ивайло Калфин иска да се върне в кабинета, Бойко Борисов заяви, че е готов да работи с него

Премиерът Бойко Борисов коментира, че ако от Патриотичния фронт излязат от управлението заради гласуването на президентското вето върху част от текстовете в Изборния кодекс, значи не си обичат държавата и не са патриоти.

Според министър-председателя няма основание за предсрочни избори, дори и ако ветото на държавния глава бъде прието. „Кое да предизвика избори? Какво искаме да стане по-добре, освен да си вкараме държавата в хаос?“, попита Борисов риторично.

Борисов посочи, че изразява благодарността си за съвместната работа с вицепремиера и и социален министър Ивайло Калфин, който подаде оставка, след като АБВ реши да излезе от управлението.

„Там направихме много работа заедно. Той се държа изключително джентълменски, обяснявайки колко добре и правилно сме работили”, заяви Борисов.

По думите му претенции и проблеми всеки може да си намери и измисли. „Идват президентски избори и като ги слушам как се мъчат да се кандидатират. Това са политически ходове. Разбирам ги, има го това в политическата игра. Пожелавам им успех. Просто не се интересувам от другите партии. Интересувам се от моята”, подчерта Борисов.

Премиерът каза, че един ден, ако Ивайло Калфин иска да се върне в кабинета, той е готов да работи с него. „Ние изградихме не само колегиална, но и приятелска дружба, доверие, разбирателство с целия екип от Министерски съвет”, допълни още премиерът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране