12.04.2024 | 10:30
ПРЕВРАТ: ГЕРБери искат да изкарат Борисов от играта, тикат го в ъгъла
Даниел Митов и Томислав Дончев са върли противници на партийния си вожд

Нов горещ слух трови нервите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, след като из кулоарите на парламента се заговори, че вътрешната опозиция искала да направи бившия премиер почетен председател на формацията. За това разказаха за „Уикенд“ депутати, които признаха, че мълвата гастролира от известно време дори и сред част от столичните структури на партията.

Опитът на Борисов да си върне пълния контрол над ГЕРБ с рокади в столицата и знакови промени по места на активисти и координатори изобщо не се харесвал на противниците му във формацията. Сред тях, говорят депутати, най-ярки били персоните Томислав Дончев и Даниел Митов, които били и идеолозите на схемата на Борисов да наследи „титлата“ на Ахмед Доган в ДПС – почетен председател, а реално друга фигура да оглави ГЕРБ.

Нито един от двамата обаче нямал амбицията сам да се наеме с тежката задача да управлява партията, тъй като масово симпатизанти и членове още смятат, че без Бойко Борисов формацията ще приключи като НДСВ – като политически труп. Затова и особено активно била убеждавана да се кандидатира за председател на партията неуспялата ротационна премиерка Мария Габриел.

Митов и Дончев от много време са върли противници на Борисов, който обаче няма интерес да отстранява кадри от партията си, ако не са направили сериозни грешки, и то публично разобличени. Двамата далеч не критикуват лидера и политиките му, а само участието на ГЕРБ в позорището, наречено „сглобка“, но влиянието им сред структурите в цялата страна е повече от силно – особено това на Томислав Дончев, който като бивш министър на Борисов дълго време осигуряваше нужните поръчки от еврофондове на нужните за партията фирми. Също остри коментари по темата прави Делян Добрев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране