07.12.2020 | 11:47
Президентът насрочи изборите за 28 март
Те трябва бъдат проведени в срок, с доставени лицензирани машини

“Изборите трябва да са на 28 март. Те трябва бъдат проведени в срок, с доставени лицензирани машини и с всички мерки, които да гарантират правото на всеки българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве”. Това обяви президентът Румен Радев пред репортери.

Досега президентът коментира, че не възнамерява да отлага парламентарния вот, зарази епидемията от коронавирус и че той трябва да се проведе в срок, но не е конкретизирал дата.

Радев призова администрацията, която е отговорна за организирането и провеждането на изборите, да създаде условия за нормалното им протичане.

По повод темата за Северна Македония, Радев напомни каква позиция е имал до момента. Но още веднъж подчертавам, че сега трябва да изчакаме да стихнат емоциите, да се въоръжим с търпение, спокойствие и разум, защото нашите братя от Република Северна Македония трябва да бъдат членове на ЕС, но това трябва да бъде един устойчив процес, където изкореняването на антибългарската реторика и езика на омразата, където обективното признание на историческата истина трябва да стане необратим процес. И тук България трябва категорично да отстоява своите права, допълни държавният глава.

Управляващите вече не се свенят да демонстрират топлите си връзки с главния прокурор, каза президентът по повод идеята на ГЕРБ да има прокурор, който да разследва главния прокурор. Имитацията на реформи издава само целта на управляващите – да се бетонира статуквото.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране