15.04.2016 | 14:38
Пеевски нареди: Хвалете Цацаров и Цветанов, внушавайте преврат
Прислужникът на Доган бил обсебен от параноя, че го преследват и подслушват, провеждал разговорите си чрез сателитни телефони
Фрог

Никакви предсрочни избори! Пазете главния прокурор Цацаров, финансовия министър Влади Горанов, шефа на НАП Бойко Атанасов и Цветан Цветанов. Такава заповед издал подставенто лице на Ахмед Доган – депутатът от ДПС Делян Пеевски на босовете в медиите му.

Разговорите се провели чрез сателитни телефони, за да не бъдат подслушвани. Напоследък Пеевски бил обсебен от параноя, че го преследват и подслушват. Аз мога да подслушвам всички, но мен не може да ме слуша никой, заявявал той пред най-доверените му лица,  разкриха от ДПС.

Указанията били всяка изява на Сотир Цацаров да бъде отразявана мащабно. В същото време всички изявени критици на корупцията и модела #Кой да бъдат атакувани с компромати и обвинения, че участват в заговор срещу правителството както и проверявани до дупка от всички институции.

В Дубай Пеевски строял хотел за над 100 млн долара, за да измоли закрила от местната власт, ако бъде погнат от чужди служби за пране на пари или участие в цигарена контрабанда в Турция.  Банкерът Цветан Василев, бизнесменът Иво Прокопиев, лидерът на ДСБ Радан Кънев и още неколцина, както и някои сайтове били в „черния списък”, който спуснал Пеевски на своите явни и неявни издатели.

Министър Горанов и шефът на НАП Атанасов пък били в приятелския списък. Напоследък с особено благоразположени се ползвал заместникът на Борисов в ГЕРБ Цветан Цветанов. Него Пеевски разчитал да пусне срещу Борисов, ако последния продължи да прекратява обществени поръчки. Пеевски знаел, че ако тези хора му изменят, най-малкото което щяло да му се случи е да обяснява в съда откъде и по какъв начин е натрупал стотици милиони. Някои искат да правя компания на Сумиста в пандиза, ама няма да стане, защото държа всичко под контрол. Няма да съм мек като Цецо Белградски, а ще хвърчат глави – имам и записчета и филмчета, хвалел се той.

Само допреди по-малко от година депутатът твърдеше че няма никакъв бизес и живее едва ли не в нищета, карайки някакъв скапан Опел. Днес вече е ясно, че притежава собственост и бизнес за милиарди. Публикуваха се и материали, които сочат, че депутатът стои зад немалко офшорки чрез подставени лица.  Въпреки, че премиерът Борисов нареди прекратяване на обществени поръчки, в които участват фирми, близки до ДПС и Пеевски, прокуратурата, финансовото министерство, НАП, ДАНС и МВР не са си мръднали пръста да проверят за какво става дума. Пеевски бил бесен на Борисов и дори някои негови издания показаха зъби на премиера, но депутатът неутрализирал действията му чрез споменатите вече институции. Точно това е истинският заговор срещу Бойко Борисов и ГЕРБ, а не ловците на мигранти по границата и карикатурите, смятат наблюдатели.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране