16.12.2015 | 0:01
Притча за феноменалния талант
Водевил във вторник сутрин, без сълзи и сополи...

Владимир Каролев, финансист, съветник на министъра на икономиката Лукарски: Ако някой не е разбрал, Бойко Борисов е феномен. Наистина е феномен и докато той е в добро крепко здраве и в настроение, и ГЕРБ ще бъде най-голямата партия. Винаги ще е ГЕРБ в управлението, докато този човек е начело на страната. Освен ако не се случи някакъв… нещо, което даже не мога да си помисля какво може да се случи. ДПС също никога няма да получат по-малко от тези проценти, които те сега получават, освен ако повече българи не гласуват. Надясно – ако се разцепи Реформаторският блок, или ще влезат, или няма да влезат. И пак ще трябва да се чудиме „Атака“ ли ще е балансьор, разни патриоти ли ще са. Тоест не виждам никаква причина да има предсрочни избори, при които нищо по-добро не може да се случи от сега. По-скоро виждам причина – и очаквам това от Реформаторския блок – да натискат ГЕРБ да се правят реформи. Това виждам. (…)

…Реформаторският блок няма да се откаже – или поне към днешна дата не съм чул такова заявление – да се откаже от идеята си съдебната реформа да обхване и прокуратурата.

Виктор Николаев, НТВ: Те не казват така, ами се отказват от някои неща, дори от антикорупционния закон…

ВК: Ако ще правим антикорупционния закон такъв, какъвто е в Румъния, сега нямаме време, ама там е по-скоро водевилна история. Там в прокуратурата двете основни партии си имат и двете различни лобита на различни нива прокуратурски и всеки гони другия, което не е най-доброто нещо, което може да се случи. Това го знам от личен опит, защото мойта малка компания има офис в Румъния от 2000 г. И питам моите колеги там, и между другото единият от тях е доста десен, и така един от младите, той е по-млад от мене, политици в дясния спектър. И той ми казва, че там е абсолютен водевил това, което се случва. Много хора се арестуват и много малко хора влизат в затвора.

Анна Цолова, НТВ: Всъщност, за какво ви поканихме…

ВК: А де! За съвсем друго ме поканихте.

АЦ: Поканихме ви след вчерашното заседание на т.нар. Тристранка – синдикати, управляващи и работодатели, в която беше направен нов опит да се увеличи с 5 дни платеният отпуск…

ВК: …Това е див популизъм. Неслучайно и вчера не се разбрахме. Между другото вчера и профсъюзните лидери се съгласиха, че над 20-е дена отпуските трябва да се договарят по отрасли. Както е в моята малка фирма – с колегите се разбирам колко отпуска да имат отгоре. Не е вярно, че стресът бил поради малко отпуска. Даже в Библията има една притча за талантите, която ясно казва, че стресът се появява най-вече, когато нямаш работа, или когато си неудовлетворен от работата. Значи 20 дена работни, плюс имаме 12 или 13 на година публични празници, си е напълно достатъчно.

***

ПРИТЧА ЗА ТАЛАНТИТЕ. Преразказ с поука.

Един човек имал работа далеч от стопанството си и на отпътуване поверил на всеки от слугите си по няколко таланта, за да ги завъртят и да спечелят. На един дал пет таланта, на друг два, на трети – един. Първият бил предприемчив, с петтях таланта напечелил още пет, господарят му го похвалил. Вторият спечелил с двата таланта още два, а третият казал:

– Господарю, знам те, че си лош човек, нищо не съм правил от страх – зарових таланта, за да не се изгуби, ето ти твоето.

Господарят се ядосал, заповядал да напердашат слугата и го хвърлил в тъмница, а талантът му отишъл при оня, който вече имал десет.

Кой каквито иска изводи да си прави, но Исус дал следното тълкувание:

– И тъй, всекиму, който има, ще му се даде и преумножи, а от оногова, който няма, ще се вземе и онова, което има!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране