04.05.2017 | 0:01
Призовават за уличен протест срещу Красимир Вълчев
Финансист начело на МОН е прекалено и унизително, през дългите години, в които е главен секретар там

Учени и преподаватели пуснаха вчера в мрежата призив да бъде спряно назначаването на Красимир Вълчев за образователен министър с уличен протест пред парламента на 4 май.

Финансист начело на МОН е прекалено и унизително, през дългите години, в които е главен секретар там, той е известен като приближен на бившите министри Даниел Вълчев и Меглена Кунева, както и на Владислав Горанов, реализатор е на убийствените рестрикции на Дянков спрямо образованието и науката, съучастник в идеите за закриване на БАН, на ограбването чрез фирми на научния фонд при Сергей Игнатов, напомнят в мрежата.

Красимир Вълчев оглави проекти за стотици милиони в стария програмен период, има лични граждански договори за експерт в проекти на МОН, пусна оспорените от Еврокомисията договори по новата оперативна програма за наука и образование, коментират немалко постинги в мрежата. Освен това шеф на кабинета на Кунева стана кумата му Мария Карабельова и в МОН се ширеше шуробаджанащина, а съпругата му работи в адвокатското дружество на Даниел Вълчев. С такъв министър предстои да протестираме постоянно, а искаме да работим, заявяват учени. 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране