13.09.2015 | 9:37
Пробутват ни китайски боб за български
Глобяват 2 дружества, пакетирали некоректно вносната култура

В родни магазини се продава вносен боб от Египет и Китай, но на част от опаковката му има наименования, които заблуждават потребителите, че продуктът е български, съобщават от Комисията за защита на потребителите.

От там посочват, че подвеждащият надпис е поставен на предната страна на опаковката, а страната на произход също била изписана, но със ситен шрифт отзад.

Установено е, че нарушителите са 2 български дружества, които са пакетирали вносния боб, след което са го разпространявали в цялата търговска мрежа в страната. От Комисията за защита на потребителите посочиха пред “Труд”, че не могат да съобщят имената на фирмите, нито глобата, която ще им бъде наложена, защото наказателните постановления срещу нарушителите не са влезли в сила и все още могат да бъдат обжалвани.

Според закона максималната санкция в подобни случаи е до 30 000 лв.

Въпреки че търговците са премахнали опаковките с подвеждащи надписи, експертите на КЗП предупреждават потребителите да бъдат внимателни, тъй като е възможно в отделни обекти в магазинната мрежа (особено в по-малките и с по-нисък оборот) да са останали ограничени наличности от артикулите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране