07.01.2018 | 12:43
Продължава мащабното издирване на Росен Ангелов
Той е изключително опасен, който го забележи, не трябва да предприема никакви действия, а да информира компетентните органи, зове Цветан Цветанов

Продължава мащабното издирване на 56-годишния Росен Ангелов, заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър, което до момента не дава резултат. Искърското дефиле остава под полицейска блокада. Военни, спецчасти и полицаи търсят в гората. Включени са и следови кучета и термокамери. Обхождат се всички вили. Районът е труднодостъпен и в него има 25 000 вили, много от които необитаеми, в които той би могъл да се укрие.

Село Луково продължава да бъде блокирано и в него се допускат само жителите. Издирвателната акция не е дала резултат. Той е пребивавал на няколко адреса нелегално и последно е бил във вила в Луково, откъдето се е измъкнал броени часове преди полицаите да я щурмуват, съобщава Би Ти Ви.

Издирваният Росен Ангелов бил изключително добре подготвен. Познава местността, планинар е и дълго време може да оцелее в планината. Поддържал е форма. Бил е вманиачен на тема тактическа подготовка, през каквато преминават спецчастите, твърди Би Ти Ви. Вчера стана известно, че е бил и в Чуждестранния легион. Разкритието бе направено от военния министър Красимир Каракачанов. Хората от съседните села не криели, че се притесняват от факта, че край тях се разхожда въоръжен и опасен.

Според източници на bTV той рядко ходел във вилата в Луково, в която се бил самонастанил и бил там часове преди полицията да я щурмува. Десетки сигнали са постъпили в полицията. Колкото и недостоверни да звучат, органите на реда проверяват всеки един от тях в търсенето на рецидивиста.

Росен Ангелов е издирван от 8 години във връзка с влязла в сила присъда за блудство с малолетна. bTV научила, че интернетът и телефоните, които е ползвал, са били на името на негови приятели, а той се е изхранвал от работа по строежи.

От МВР молят за помощ и гарантират анонимността на всеки, който подаде сигнал. Има подадени 3-4 сигнала във всички тези години, които са проверявани от съответните структури на МВР, но те са били без резултат, каза в предаването „Тази неделя” председателят на ПГ на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Той цитира и статистика за хора, които се укриват от властите.

„Около 1100 са тези, които имат присъди, около 600 са тези, които са обявени за задържане под стража. Във всички тези случаи се разчита на информацията, която постъпва, на активната роля, която имат всички представители на местната власт в отдалечените населени места, и на районните инспектори”, каза Цветанов.

Всички структури на МВР издирват тези лица, но когато се получи информация за дадени сигнали, веднага се проверяват. За Росен Ангелов те са били безуспешни, защото информацията не е била потвърдена, допълни той.

По думите му трябва да се предприемат организационни мерки – всички институции да свършат своята работа и да има по-добра координация помежду им. Не трябва винаги да прехвърляме отговорността на законодателството, защото и към настоящия момент имаме достатъчно механизми, с които можем да се справим, отбеляза Цветанов.

Към настоящия момент разследващите са категорични, че той е извършителят на шестте убийства на база експертизите и всички събрани веществени доказателства.  Той е изключително е опасен, затова който го забележи, не трябва да предприема никакви действия, а просто трябва да информира компетентните органи, посочи Цветан Цветанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране