04.01.2016 | 8:34
Проф. Михаил Константинов: ДПС няма да се разцепи
Партията на Местан няма шанс, важно е да не е ислямистка
Михаил Константинов

Много е важно партията на Местан да не бъде ислямистка, заяви проф. Михаил Константинов в сутрешния блок на Нова тв. Той изказа опасение, че около бившия председател на ДПС се въртят две-три одиозни фигури и даде за пример депутата Хюсеин Хафъзов. “В друга държава той щеше да бъде на друго място, не в парламента. Понякога ние сме прекалено либерални, подчерта проф. Константинов. Хафъзов говори антибългарски. Разчитам, че опитен политик като Местан няма да допусне подобни неща.”

За да бъде успешна една  партия, според професора, тя трябва да вземе 140 000 гласа на едни избори, което според него е непостижимо за евентуална партия на Местан. Това е пети опит да се цепи ДПС, и, ако се съди по анологията, също ще е неуспешен. Той омаловажи отцепването на неколцината депутати, последвали Местан. Дали ДПС ще имат 30 или 40 депутата, не е толкова важно. Няма формално някаква опасност Движението да се разцепи, е категоричен проф. Константинов.

Изключително лош сигнал към света било един политик да се крие в чужди посолства и да намеква, че му е заплашен живота. За да го направи, трябва да има сигнал, че се готви покушение и в такъв случай трябвало да подаде сигнал за подготвено престъпление. Иначе излагал България навън – “опозиционни политици се крият в чужди посолства”, смята Михаил Константинов.

Той изтъкна и “нещо окуражаващо”: България имала най-висок процент на мюсюлманско население в Европейския съюз, но нашите мюсюлмани са най-лоялни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране