27.04.2024 | 22:36
Прокуратурата държи на каишка Лена Бориславова
Разследването на фалшифицирането на документи и подписи е в Софийска районна прокуратура от юни 2023 г.

В началото на м. май 2021 г. Кирил Петков се готви спешно да стане министър на икономиката в служебното правителство на Румен Радев.

За целта трябва да напусне всички дружества, в които фигурира. На 10-ти май Радев издава Указа за назначаването на Петков, а на 12-ти той официално встъпва в длъжност. Но вместо да бъде спазен Закона, е използван напълно престъпен начин за заблуда на държавните институции.

На 13-ти май в 1:39 часа след полунощ, Лена Бориславова си изготвя фалшиво пълномощно с което може да се разпорежда напълно с гражданското сдружение „Да запазим Корал“ и подписва това пълномощно с фалшив подпис на председателя на сдружението Атанас Русев.

Подписът на пълномощното не е саморъчно положен, а е изкопиран 1:1 от официални документи на сдружението, в случая спесимен на подписа на управителя на сдружението.”

За основателни съмнения за извършени престъпления по няколко члена на Наказателния кодекс на България е сезирана ДАНС през м. юни 2023 г. Незабавно е извършена проверка и през м. юли 2023 г., материалите са изпратени в Софийска градска прокуратура!

От там през м. август попадат в Софийската районна прокуратура и в началото на м. септември 2023 г. е образувано досъдебно производство в МВР. Случаят е даден на разследващ полицай в 5-то РПУ към СДВР София. Случаят е заведен като Досъдебно производство № 5275/2023 г. , а по описа на Софийска Районна Прокуратура е 38008/2023 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране