01.12.2015 | 0:01
Прокуратурата поиска 4 години затвор за Бисеров
Присъдата ще бъде четена днес преди обяд

Прокуратура поиска 4 години за бившия депутат Христо Бисеров. Делото срещу бившия заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров приключи само след едно заседание в Софийския градски съд (СГС), след като днес той се яви и съдът даде ход на процеса.

През октомври СГС не успя да даде ход на делото, защото тогава Бисеров бе болен. На днешното заседание беше изчетен обвинителният акт и бяха заличени двама свидетели – съпругата на Бисеров и доведеният му син Ивайло Главинков. След като съдът прие и две експертизи, съдебното следствие беше приключено, а в пледоарията си прокуратурата поиска 4 години затвор за подсъдимия. Самият Бисеров обяви, че изобщо не разбира в какво го обвиняват.

Бившият заместник-председател на НС е обвинен за три престъпления – за неплатени данъци в особено големи размери (близо 26 000 лева), за нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки с валутни ценности и за това, че не е декларирал пред Сметната палата пари по сметки в Швейцария. Присъдата ще бъде четена утре преди обяд, съобщиха от Софийски градски съд.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране