17.05.2015 | 0:16
Протестърите поискаха Ментата да бъде отстранен от комисията “КТБ”, той отказва
Цонев демонстрира гневен изблик на възмущение към Цветан Василев

Ден след като се разбра, че депутатът от ДПС Йордан Цонев-Данчо Ментата е бил сред множеството посетители на банкера Цветан Василев в централата на КТБ, “Протестна мрежа” призова Цонев да напусне временната парламентарна комисия, която разследва казуса с “Корпоративна търговска банка” (КТБ).

“Днес настояваме депутатът от ДПС Йордан Цонев да бъде отстранен от комисията за КТБ, защото не знаем на чие килимче и пред чия врата се подрежда сега”, се казва в обръщението, разпространено в петък.

В четвъртък към медиите изтече филтриран списък на хора, които са записвани в тетрадката за посещения в кабинета на мажоритарния собственик на КТБ в различни периоди от 2013 и 2014 г., точно преди срива на банката. Йордан Цонев заяви пред репортери, че посещавал Цветан Василев в качеството си на председател на бюджетната комисия в предишния парламент и говорили само по служебни теми, най-вече за банковото законодателство. Цонев каза, че се е срещал с всички банкери – с някои в неговия кабинет, с други в техните кабинети, но той и членове на семейството му никога не са имали сметки и кредити в КТБ.

Точно ден по-рано Цонев демонстрира гневен изблик на възмущение към Цветан Василев, заявявайки пред бТВ: “Истината е, че човекът е превърнал банката си във финансова пирамида – защо и кой е проспал това през годините, трябва да бъде проучено”. Цонев не коментира собствената си съпричастност към това “проспиване”.

Йордан Цонев отказа да напусне парламентарната комисия.

2 коментара

  1. Тара каза:

    И не е само този.Трябва мандати за депутатите/2 броя/ и не повече от 100-120 депутати за нашата държавица .

  2. аз каза:

    Този наглец само с краката напред ще излезе от парламента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране