18.07.2016 | 0:01
Протести в “Драгалевци” заради липсата на канализация
Недоволните блокираха булевард "Черни връх" с верижно пресичане на пешеходната пътека след "Околовръстен път"

Жителите на столичния квартал “Драгалевци” протестираха вчера за четвърти път. Причината е липсата на канализация и обяснението на общината, че пари за изграждането на такава няма. “В общественото пространство са публикувани документи, които свидетелстват, че през 2008 година е имало средства за изграждане на канализация в някои части от квартала и е била обявена обществена поръчка за създаване на проект”, пишат организаторите.

Миналата седмица недоволните блокираха  булевард “Черни връх” с верижно пресичане на пешеходната пътека след “Околовръстен път”. Според тях сега е моментът да се започне изграждането на канализацията на района заради реконструкцията на булевард “Черни връх”, която ще продължи до Коледа. Те искат поне да бъдат заложени тръби под асфалта. Въпреки че цените на имотите в квартала са сред най-високите в София, там се все още няма канализация. Жилищата се обслужват със септични ями, като някои от новите комплекси дори изпускали мръсните води по улиците на квартала.

2 коментара

  1. симеон каза:

    Когато гласувахте за кмета срещу кинти не го ли питахте какво ще прави с канализацията?

  2. Аз каза:

    Слава Богу, никой не ви чете, за да има коментари!!! Да бяхте поискали снимки от квартала поне… Заповядайте в Драгалевци, за да проверите има ли панелки, подобни на тези на изображението, с което илюстрирате бездарната си статийка…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране