08.05.2018 | 11:24
Проверката на сделката за ЧЕЗ е на финала

Проверката на сделката за ЧЕЗ е на финалната права. Депутатите от временната комисия, ще разгледат окончателния доклад, който трябва да сложи точка в спора – има ли злоупотреби и нередности около продажбата на най-голямото енергодружество у нас.

Мандатът на народните представители, които разглеждат казуса изтича на 10 май.Финалният вариант на доклада, трябва да представи информация от енергийното министерство, прокуратурата и службите за сигурност.

В началото на април държавата рязко промени позицията си за участие в сделката за ЧЕЗ и обяви, че няма да се включи в нея. Решението съобщи финансовият министър Владислав Горанов, а реакциите не закъсняха.

Димитър Лазаров от ГЕРБ цитира данни от проверката на прокуратурата на физическите лица, свързани с покупко-продажбата на ЧЕЗ.

„Извършена е проверка на Гинка Върбакова и съпруга й. От информационната система на прокуратурата няма информация срещу тях да е образувано досъдебно производство. По отношение на Върбаков, да, той е бил привлечен като обвиняем по дело преди 4-5 години заради ДДС, но спрямо него е прекратено обвинението. Тази проверка е правена в началото на март по искане на ДАНС и на президента. Тя е изпратена като информация на президента на България Румен Радев”, заяви още Димитър Лазаров от ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране