07.09.2016 | 22:15
Проверката за хулиганство срещу Бачев за”Кмето на Симитли е е?@бал Борисов не е прекратена
Няма обвинения по разследването за укриване на 14 млн. лв. ДДС

Предварителната проверка за хулиганство срещу шефа на “Агромах” ЕООД Методи Бачев не е прекратена, съобщиха от прокуратурата. Срокът за извършването й е един месец, разпитват се свидетели на събора в с. Черниче, обясниха разследващите. Тогава Бачев се изказа нецензурно за премиера Бойко Борисов, а полицията в Благоевград го арестува, след като на местен сайт беше качен видеоклип от случката.

Разследването продължава на фона на големия скандал в МВР – в петък вътрешният министър Румяна Бъчварова поиска и получи оставката на шефа на полицията в Благоевград Росен Танушев заради престараване. Преди празниците от прокуратурата се дистанцираха от действията на полицията, но въпреки това не са прекратили проверката.

Самият Борисов омаловажи случилото се като приказки на пиян човек и не пролича да се чувства обиден. Дори да не е така, делата за обида са от частен характер и прокуратурата и МВР не се занимават с тях. Бачев е един от строителите на магистрала “Струма” и е позирал за снимки заедно с Борисов, Цветан Цветанов и Лиляна Павлова.

“Поискала съм оставката на директора, когато установих, че той е действал, без да съобрази ситуацията. Неправомерно е задържал един човек по повод на негови изявления, дори и в нетрезво състояние”, обясни в парламента Бъчварова. Танушев ще бъде преназначен на длъжност в криминалния отдел на полицията в Петрич, съобщи Бъчварова в сряда. Така на практика бившият вече директор получава понижение и се връща в районното управление, където е започнал работа в МВР през 2004 г. Бъчварова обясни, че Танушев бил добър полицай, но направил грешна преценка като директор. Тя увери, че няма да допусне полицейщина. Малцина вярват, че Танушев е действал на своя глава, без да му е наредено “отгоре”.

Оставката на Танушев доведе до напрежение в полицията в Благоевград. “Струма” съобщи, че униформените готвели протест, защото според тях началникът им бил свален от поста несправедливо. Той бил насрочен за обяд, но така и не се състоял. Вместо това на съвещание в града пристигнал главният секретар на МВР Георги Костов. Според “Струма” в дирекцията са били привикани и началниците на местните РПУ-та. От МВР отказаха да отговорят официално дали са предприети някакви мерки за успокояване на обстановката в Благоевград.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране