09.05.2022 | 10:48
Путин: НАТО е заплаха за Русия, нахлуването в Украйна беше правилното решение
Западните страни са имали план за "инвазия" в Русия

Руският президент Владимир Путин заяви на Червения площад по повод Деня на победата, че НАТО представлява заплаха за сигурността на Русия и започването на „специалната военната операция“ в Украйна е било правилното решение.

На 24 февруари руската армия започна пълномащабна война срещу Украйна. Путин каза, че „специалната военна операция“, както я наричат в Москва, е била необходима и навременна. По думите на руския президент това е било правилното решение, въпреки че руската армия търпи тежки загуби в човешка сила и военна техника на украинска земя. Руската армия беше разгромена в Киевска област и сега е съсредоточила атаките си в Донбас.

Путин каза в речта си на Червения площад, че в „Киев казваха, че могат да получат ядрени оръжия и НАТО започна да проучва земите близо до нас, което се превърна в очевидна заплаха за нашата страна и граници“. „Всичко ни казваше, че има нужда от битка“, заяви руският президент.

В началото на речта си Владимир Путин се обърна към руските войници, казвайки им, че „се бият за сигурността на Русия“. Путин поздрави и ветераните. Денят на победата в РФ, 9 май, отбелязва победата над нацистите във Великата отечествена война, както наричат руснаците ВСВ. Очаквано Путин представи войната в Украйна като продължение на Втората световна война, лъжливо представяйки украинските бойци като „нацисти“. Обръщайки се към руските войници в Украйна в речта си, той каза: „Вие се борите за родината, за нейното бъдеще, никой да не забрави уроците от Втората световна война“. Путин по време на речта си призова и за минута мълчание в памет на загиналите съветски войници във Втората световна война.

1 коментар

  1. Дарвин каза:

    Конечно!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране