05.09.2017 | 22:44
Путин: Не съм нито булка, нито годеник на Тръмп, че да съм разочарован от него
Американците са велик народ, но много от политиците им не правят разлика между Австрия и Австралия

Интересен коментар по повод затварянето на консулството на Русия в Сан Франциско и търговското представителство във Вашингтон и Ню Йорк направи руският президент Владимир Путин.

Като повод за затварянето на руските мисии Вашингтон изтъкнаха съкращаването на над 700 души, работещи в американското посолство в Москва. Путин обяви, че засега не планира нови контрамерки, но е категоричен, че такива все пак може да има в бъдеще и дори назова точната бройка, с която може да намали дипломатически персонал на САЩ – 155 души.

Запазваме си правото да вземем решение колко американски дипломати да има в Москва, но на този етап ние няма да отговаряме със същите мерки. Това, че американците намалиха броя на нашите дипломатически учреждения е тяхно право Въпреки това аз смятам, че тази мярка САЩ бе предприета с наглост. В същото време американците са велика нация и САЩ са велика страна, но някои техни политически лидери бъркат Австрия и Австралия“, каза още Путин, цитиран от „РИА Новости“, намеквайки на гаф на бившия американски президент Джордж Буш-младши.

На въпрос дали е разочарован от политиката на Доналд Тръмп към Русия, Путин отговори:  „Не съм нито булка, нито годеник на американския си колега Доналд Тръмп, че да бъда разочарован от него“.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране