05.11.2015 | 0:03
Путин отново е най-влиятелната личност в света
На второ място в класацията на "Форбс" е Ангела Меркел

Руският президент Владимир Путин бе обявен за трети пореден път от сп.“Форбс“ за най-влиятелната личност в света, съобщиха агенциите. Второ място в рейтинга зае германската канцлерка Ангела Меркел, която през м.г. заемаше пето място.

На трета позиция е американският президент Барак Обама, следван от папа Франциск, а на пето място е китайският президент Си Цзинпин. В първата десятка на рейтинга попадат също така основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс, шефът на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън, британският премиер Дейвид Камерън, индийският му колега Нарендра Моди и един от основателите на „Гугъл“ Лари Пейдж.

„Форбс“ отбелязва, че Путин оглавява класацията през т.г., тъй като се „явява един от малкото хора в света, който е достатъчно силен, за да прави това, което поиска“.

Изданието напомня, че независимо от международните санкции заради присъединяването на Крим и кризата в Източна Украйна, отслабването на рублата и рецесията на руската икономика – подкрепата за руския държавен глава в страната стигна 89%. „През октомври той започна да бомбардира позициите на „Ислямска държава“ в Сирия и след това се срещна със сирийския лидер Башар Асад, което показва слабостта на САЩ и НАТО в региона и помогна за възстановяването на влиянието на Русия в чужбина“, пише „Форбс“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране