09.02.2018 | 0:01
Путин призна, че няма смартфон
Президентът предпочита да използва "други начини за връзка", коментира говорителят му

Президентът Путин призна днес, че няма смартфон, предаде „Интерфакс“, цитиран от Нюз.ру. „Вие казвате, че всички имат смартфони, обаче аз нямам“, заявил Владимир Владимирович на шефа на научноизследователския център „Курчатовски институт“ Михаил Ковалчук.

По време на заседание на Съвета на РФ по наука и образование в Новосибирск Ковалчук говорил за новите технологии и изтъкнал, че „днес всички имат в джоба си смартфон и за най-малкото нещо, дори и елементарен въпрос, се обръща към смартфона, за да получи информация“. При това изхабява енергия колкото да заври един литър вода, добавил ученият.

„Ако водата е чиста може да се спести кипването“, пошегувал се руският лидер.

Това обаче не означава, че руският президент е бос по технологиите, пише изданието. През юни миналата година той взе чужда смартфон и показа на режисьора Оливър Стоун удари на руски самолети по позиции на бунтовници в Сирия.

ТАСС припомня, че още през 2014 г. прессекретарят на президента Дмитрий Песков съобщи, че Путин няма свой мобилен телефон, а предпочита да използва “ други начини за връзка“. Колегата му Доналд Тръмп обаче много активно използва смартфон и много често от него пуска съобщения в любимия си туитър, припомня Нюз. ру. През март м.г. милиардерът мина на iPhone, защото системата Android не била толкова сигурна.

Михаил Ковалчук също се оказа, че не притежава смартфон. Той е брат на Юрий Ковалчук, който е собственик на банка „Русия“ и е считан за близък приятел на Путин. Юрий е в черния списък от санкции на САЩ. Путин посети и Института по ядрена физика в Академичното градче. По времето на комунистическата диктатура то беше затворено за простосмъртни. В него живееха и работеха учени, които нямаха право да излизат от него.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране