07.04.2016 | 16:54
Путин се присмя на „Панамските досиета“
Според него става дума за "опит да се направи Русия по-сговорчива", както и да се" дестабилизира ситуацията отвътре",
Руският президент Владимир Путин обяви, че не вижда нищо корупционно уличаващо в т.нар. панамски досиета, предаде Интерфакс. Той коментира за първи път случая с изтеклите информации за офшорни компании по време на медиафорум в Санкт Петербург.
Путин натъртил, че в публикациите изобщо не става дума за него и никъде не се появява нищо свързано с личността му. Той определил изтичането на информацията като „опит да се дестабилизира ситуацията отвътре“, както и „опит да се направи Русия по-сговорчива“.
Путин коментира и споменаването на челиста Сергей Родулгин, който му е приятел от детските години и се счита за част от неговия вътрешен кръг. Според панамските досиета той притежава милиони в офшорни активи. „Той е блестящ музикант, един от най-добрите в страната. Гордея се, че ми е приятел. Не е направил нищо нередно. Почти всички пари, които изкарва, ги влага в музикални инструменти от чужбина и внасянето им в Русия. Те са скъпи вещи“, заяви днес Путин. По думите му Родулгин организирал концерти и се занимавал с популяризирането на руската култура зад граница, фактически със собствени средства. „Колкото повече такива хора има у нас, толкова по-добре“, каза президентът.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране