07.04.2020 | 12:13
Радев: Вече дарих заплатата си на общ. Видин, не като депутатите – в края на ужаса
Искам да благодаря на всички лекари, медицински сестри, медицински специалисти за техния висок морал, смелост и всеотдайност в борбата за живота на всеки българин, каза той при посещението си в "Пирогов"

Дарих цялата си заплата на община Видин преди месец. Новината съобщи президентът Румен Радев на брифинг за медиите след края на посещението си в “Пирогов”.

За разлика от депутатите и министрите, които възнамеряват да си дарят заплатите към края на извънредното положение, аз го направих в началото, уточни държавният глава.

„Преди половин месец аз си дарих цялата заплата за възрастните хора на община Видин. За мен дарението има смисъл, когато е навреме и е далеч от камерите. Другото е суета и популизъм”, подчерта Радев.

Искам да благодаря на всички лекари, медицински сестри, медицински специалисти за техния висок морал, смелост и всеотдайност в борбата за живота на всеки българин.

Искам да благодаря и на проф. Асен Балтов (шеф на „Пирогов“, б.ред.) и на неговия прекрасен екип за навременните мерки и перфектната организация, затова, че в едни много кратки срокове са успели да изградят на практика ново инфекциозно отделение, да усилят дихателната реанимация в това отделение. Както знаете, от вчера вече имат нова лаборатория за тестване. Всичко това е направено основно с дарения, които вече надхвърлят 3,5 млн. лева, напомни държавният глава.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране