12.11.2016 | 0:01
Радослав Каратанчев помете цели 3 коли пиян, избяга, накрая излъга, че му свили джипа
Над 18 часа те чакали КАТ да опише катастрофата

Радослав Каратанчев, бащата на тенисистката Сесил Каратанчева, помете 3 коли пиян, избяга и се върна след 2 часа, като заяви, че джипът му е бил откраднат. Екшънът се разиграл в четвъртък вечерта на столичния бул. “България”. Около 21 ч малко преди кръстовището с бул. “Тодор Каблешков” две коли се ударили. Трета спряла, за да помогне на приятелите си, когато мощен джип мицубиши се забил в спрелите автомобили.

Секунди след удара обаче шофьорът му духнал с мръсна газ. При сблъсъка били ранени мъж и жена, които откарали в “Пирогов”. Мъжът е със счупен крак, след като ударът го пратил под един автомобил. Леко пострадало и дете на 4 г. След цели два часа все пак джипът се върнал, съобщи “24 часа”.

Зад волана бил Радослав Каратанчев, който твърдял, че автомобилът му бил откраднат. Не могъл обаче да обясни как си го е върнал след това. Оказало се, че бившият политик от Българския бизнес блок е пиян. Той лъхал на алкохол и завалял думите. “Държеше се свръхнеадекватно, версията, че са му свили джипа и после като с магия си го е върнал, е най-малкото”, коментираха полицаи.

Другите участници в инцидента също имали бурна нощ. Над 18 часа те чакали КАТ да опише катастрофата. “Първоначално дойдоха от КАТ и си тръгнаха, после дойде група за тежки престъпления и си тръгнаха, а след това нямаше никой”, разказа Емил Куршумов, приятел на един от ранените в катастрофата. В крайна сметка инцидентът бил поет от втори екип на столичното 4-о РУ, който описал случката.

Това не е първа тежка катастрофа на Радослав Каратанчев. На 18 май 1999 г. той убива баба, дядо и 7-годишното им внуче с депутатски мерцедес. След дълъг съдебен процес обаче Каратанчев се разминава само с условна присъда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране