15.08.2016 | 0:01
Райън Лохте: Опряха пистолет на челото ми
Плувецът и трима негови съотборници бяха ограбени от "полицаи" в Рио де Жанейро

Шесткратният златен олимпийски медалист Райън Лохте призна, че е бил ограбен в неделя сутринта, след като е бил заплашен с пистолет от неизвестни престъпници, представящи се за полицаи. От олимпийския комитет на САЩ също потвърдиха престъплението.

„Принудиха ни да отбием с таксито. Представиха се за полицаи, показвайки ни значките си и ни изкараха от колата. След това извадиха оръжията си и ни казаха да легнем на земята. Аз останах спокоен и отказах да го направя, като им казах, че не сме сторили нищо незаконно.

След това единият от нападателите опря пистолета си на челото ми, казвайки ми „лягай долу“. Аз реагирах спокойно и просто вдигнах ръцете си. Взеха ни парите и портфейлите, но оставиха телефоните и документите ни“, разказа Лохте пред „Ен Би Си“.

По-рано през деня, говорителят на Международния олимпийски комитет Марк Адамс обаче обяви, че информациите за обир на Лохте не отговарят на истината.

Грабежите са много разпространени на олимпийските игри в Рио де Жанейро към момента, тъй като Бразилия се намира в разгара на най-голямата рецесия и импийчмънта на президента Дилма Русеф.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране