17.05.2016 | 0:01
Райчев: Радан Кънев подкрепи президента, за да удари Зеленогорски
Ако Бойко Борисов се кандидатира за президент, кандидатът на левицата има много малки шансове

Радан Кънев извърши една маневра, която не е в полза на президента Росен Плевнелиев, а в полза на неговата борба с Меглена Кунева. Така социологът Андрей Райчев коментира в понеделник подкрепата за втори мандат на Плевнелиев, която миналата седмица обявиха от ДСБ.

„От отбора на г-жа Кунева беше издигнат Найден Зеленогорски. Не че г-н Зеленогорски ще стане президент, не че той иска да кандидатства толкова, колкото това е маневра със следния смисъл – да не е Радан Кънев. Зеленогорски е добре подбран, популярен и в двете части на Реформаторския блок. Не върви да кажеш „не става“ и съвсем не върви да кажеш „не той, а аз“, аргументира тезата си Андрей Райчев.

Според него за Радан Кънев е важно да стане президент, за да извърши преброяване на привържениците на класическото дясно от свое име. Появата на Найден Зеленогорски обаче осуетява това. Те започват да го използват не като президент или политически деец, а като бърсалка за своите собствени интереси, коментира социологът.

Според него ходът, който направи лидерът на ДСБ, не носи полза и е грешка. Отделно ядоса сериозно президента. Някак подчертава факта, че той няма да осъществи втори мандат.

Той каза още, че ако Бойко Борисов се кандидатира за президент, кандидатът на левицата има много малки шансове. Ако обаче кандидат на десницата е Плевнелиев, левите ще победят почти сигурно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране