25.09.2019 | 1:23
Ръководството на БСП в Сандански хвърли оставка, отива на изборите с други партии
Бившите червени шефове ще участват във вота с РЗС, Воля и Атака
Снежана Стоянова

Колективна оставка хвърли ръководството на БСП в Сандански в знак на протест срещу решението на Националния съвет за налагането на Младен Тимчев като кандидат за кмет на червените в курортната община. До оставката се стигна след извънредната общинска конференция на БСП в Сандански на 18 септември, съобщи вече екслидерът на социалистите Снежана Стоянова, цитирана от „Струма“.

Това става факт, след като Националният съвет отказа да свика извънредно заседание въпреки искането на 64 от членовете в Сандански, които с подписка поискаха преразглеждане и отмяна на решенията за утвърждаване на кандидати за кметове и общински листи по места. Реакцията на 64-те е след подаден протест от страна на санданската организация до Националния съвет за утвърждаване на легитимното решение на общинската конференция на 31 август, с което е издигната кандидатурата за кмет на председателя Снежана Стоянова. Любопитното е, че Националният съвет не е върнал нито един отговор на подадените жалби и сигнали, както и на въпросите на делегатите на конференцията на БСП в Сандански кой ще регистрира кандидатурата за кметове по населени места, какво ще се случи с номинираните кандидати за кметове и общински съветници от първичните организации на партията, кой ще даде гаранция, че предложените от тях кандидати ще участват в местните избори от БСП, и т.н. На тези въпроси и до вчера няма отговор от НС, ядосва се Сн. Стоянова. Ето какво каза тя за оставката:

„Отказвам категорично аз и екипът ми да участваме и да работим в изборната кампания за Младен Тимчев като кандидат за кмет на БСП. Моето решение последваха Андон Ризов, Милена Костадинова, Мария Василева, Румен Галинов и Таня Петрова, това е общинското ръководство. Не съм поставяла условия на нито един в ръководството и номинираните за кметове на кметства и листата за общински съветници да ме последват. Пред тях съм заявила, че всеки има право на избор как и с кого да работи в предизборната кампания. Но сигурност за регистрирането им и участието им от името на БСП аз не мога да им обещая. Желанието на мнозинството, които застанаха зад мен и до мен, е да не загубят представителство в местната власт, затова взехме решение да участваме в предизборната надпревара със съмишленици на идеята ни за промяна, която аз виждам в местната коалиция, съставена от партия “Атака”, „Воля” и РЗС. Затова ние от БСП ще се включим като гражданска квота в листата на коалицията. Въпреки подадената от мен оставка аз продължавам да нося партията БСП в сърцето си, но при сегашното й ръководство съм категорична, че не намирам общ език и подкрепа”, каза Стоянова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране