03.05.2017 | 16:00
Рашидов отказал да е министър
Ивелина Василева не е разочарована

Двама от бившите министри на ГЕРБ – Вежди Рашидов и Ивелина Василева, коментираха защо не са част и от правителството “Борисов 3”. По-рано днес официално беше обявен съставът на новия кабинет, който утре трябва да бъде гласуван от парламента.

Очакванията Рашидов отново да оглави Министерството на културата обаче не се оправдаха, той остава депутат от ГЕРБ. Ивелина Василева, която също беше спрягана пак да е екоминистър, неочаквано беше заменена с шефа на Института по дясна политика Нено Димов, който беше зам.-ресорен министър при управлението на Иван Костов.

“Сам се отказах да съм министър за трети мандат. Ще стана на 70 г., имам нужда да влизам и в ателието, животът не е безкраен, а аз прекарах тежка болест. Най-трудното ми беше да кажа на Бойко Борисов за това си решение снощи. Отне ми време да взема решение – това е един човек, когото безкрайно уважавам, работили сме много добре, той ми е дал всякакви възможности”, коментира Рашидов пред “24 часа”.

Той увери, че не го плашат неколцината протестиращи пред прозорците му, а и бившият му заместник Боил Банов, който сега ще оглави министерството, е млад и кадърен, затова му дава път. Рашидов допълни, че ще помага от комисията по култура в парламента, чийто член ще бъде. “Не съм разочарована, това беше консенсус между партньорите. Преговорите бяха продължителни”, заяви пред журналисти в Народното събрание пък Ивелина Василева, която сега също е депутат от ГЕРБ.

Според нея наследникът й на поста Нено Димов ще се справи с отговорностите, защото, макар и лично да не го познава, имал биографията и експертността за това, цитира я Дарик радио. Василева обеща да помага на новия министър, както и да продължи работата си в сферата, в която е компетентна. Засега тя не каза дали ще оглави парламентарната комисия по околната среда.

Кънев: Властта е поделена между Цветанов и Пеевски

Междувременно бившият коалиционен партньор на Бойко Борисов в началото на миналия му мандат – Радан Кънев, коментира избора на новия кабинет. “#Борисов3 в 140 знака – отказ от реформи, властта поделена между Цветанов и Пеевски, “Патриоти” дават министерства на концесия на олигарси. Има много какво да се коментира. Но има и много време… особено за тези като мен, които глупостта и суетата остави извън #44НС и без контрол върху тревожните процеси в държавата”, написа във Фейсбук подалият оставка лидер на ДСБ и Нова република.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране