16.11.2023 | 14:14
Разкараха Карадайъ от важна комисия в парламента
Бившият председател на парламентарната група на ДПС е единственият депутат, който не получава замяна за мястото си в комисия

Размествания в съставите на парламентарните комиси в групите на ГЕРБ, БСП, ДПС и „Възраждане“. Бившият лидер на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ губи мястото си в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, без да получи друга позиция в замяна.

Разместаванията при ГЕРБ са следните: Димитър Иванов става член на Комисията по туризъм. Валентин Радев и Йордан Кръстанов влизат в Комисията по околна среда и водите. На мястото на Димитър Иванов в Комисията по отбрана застава Валентин Радев. Георг Георгиев напуска Комисията по въпросите за ЕС, Шенгенското пространство и еврозоната и става член на Комисията по вероизповеданията и жалбите на гражданите.

Манол Манолов от БСП влиза в Комисията по отбрана и Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Вера Александрова от „Възраждане“ става член на Комисията по туризъм и Комисията по околната среда и водите.

Новият председател на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски внесе множество решения за промени в съставите на комисиите в последния момент.

Мустафа Карадайъ напуска Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, а негово място застава Ешереф Ешереф.

Байрам Байрам напуска Комисия по околната среда и водите, а на негово място застава Ихсан Хаккъ.

Ахмед Ахмедов напуска Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и на негово място застава Мюмюн Мюмюн, който на свой ред напуска Комисията по въпросите за ЕС, Шенгенското пространство и еврозоната.

Реджеп Ахмедов напуска Комисията за контрол на специалните разузнавателни средства и става член на Комисията по правата на гражданите.

Байрам Байрам става член на Комисията за противодействие на корупцията.

Халил Летифов напуска Комисията по правата на децата и влиза в Комисията за контрол на специалните разузнавателни средства. На мястото на Летифов в Комисията по правата на децата влиза Ахмед Ахмедов.

Решенията за промени в комисиите от страна на ДПС са внесени от новия председател на парламентарната група Делян Пеевски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране