31.10.2016 | 0:01
Размисли и страсти на Цецерон в Нощта на светиите срещу Деня на будителите
Народът е мъдър, ама хората са много прости

Нощта на всичките светии традиционно погнуси половината българи и възвиси другата половина. Исполините на българщината плющят с бича по чуждопоклонството и най-силният им аргумент е извънредно солиден – нощта на англосаксонските вампири и таласъми се пада срещу Деня на българските будители. Посягат на Балканджи Йово! О, неразумни и юроди! Ние нямаме ли си наши караконджоли, родни, български, от Перник? Народе??? Жено врачанска!

***

Маскарад обаче си върви. Цецерон отново се нагизди във фолклорна носия и в този прелестен вид държа политическа реч на агитмитинг. Препаса пищови и кама, нахлупи калпак. Мустак не засука, но фразата си така засука, че ако беше мустак, щеше да се обеси на него.

Пред развълнуваното множество Цецо отново рекламира Цецка в стилистиката на тоалетно пате и отправи послание-обещание, което май чуваме за пръв път: освен майка ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ЩЕ БЪДЕ ВЕРЕН ПРИЯТЕЛ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ!

***

На Цецо арамийските пищови в силяха вероятно са бутафорни. А един умен и красив режисьор сложи маска, която вече е носил – и пак заблуди доста хора. Подхлъзна маса народ със същата динена кора, която вече е залагал преди три години. Олег Ковачев писа във „Фейсбук“, че минавал покрай концерта на Слави с бутафорно черешово топче под мишница, бил повален на земята от полицаи, прибрали го в районното и писал обяснения, че топчето не може да стреля. Написано е така, че да личи колко е реалистично, но народът полудя и масово го взе за чиста монета – разреваха се за полицейщина, тормоз, обезобразяване на ума и красотата на нацията.

Народът е мъдър, ама хората са много прости.

***

Най-мощно маскира населението Бойко Борисов. С две думи облече в чаршафи 7 млн. българи, които направи петролни и газови шейхове.

Евала, Баце!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране