04.02.2024 | 19:02
Разследване отпреди 20 години разкрива първите измами на Нотариуса (видео)
Мартин Божанов присвоил апартамента на собствената си леля

Първите жертви на имотни измами, които се твърди, че е извършил убитият Мартин Божанов по прякор Нотариуса, показа лора Крумова по Нова тв. Той беше застрелян на 31 януари в софийския кв. „Горна баня”. Мъжът е част от разследване на Антикорупционния фонд, според което той е осъществявал връзка с прокурори срещу заплащане – с цел решаване на проблеми на клиенти на обвинението.

Кой е човекът, който си позволява да заплашва съдии, на който комисията „Кушлев” отнема 430 000 лева, но който и до днес е с чисто съдебно минало? Връщаме ви 20 години назад, когато журналистът Лора Крумова показва част от престъпленията, зад които се твърди, че стои Божанов. В началото жертвите му били основно възрастни хора.

Годината е 2004 г. Тогава 87-годишният Бай Слави губи дома си с фалшива покупко-продажба. Възрастният мъж притежавал 102 кв. м. апартамент в центъра на София. Жилището му е продадено на човек, който дядото не познава – именно Мартин Ангелов Божанов.

„Бях в градинката пред блока. Каза ми, че е от полицията и да си дам паспорта”, сподели мъжът.

Потърпевшият вижда негова снимка за първи път в районното. Екипът ни открива Божанов. На въпрос какво иска от възрастния човек, едва не прегазва оператора ни. Нотариусът, извършил покупко-продажбата – Слави Крашевски, не изключи самият той да е подведен.

Втората жертва, за която ви разказахме преди повече от 20 години, е жена с онкологично заболяване. Чрез имотна измама тя губи апартамент от 75 кв. м. През ноември 2003 г. заминала за САЩ. Докато била в чужбина, домът ѝ е продаден на Мартин Божанов.

По информация на NOVA още тогава лицето имало 3 страници досие за многократни измами. Бил е пуснат и за международно издирване. И в този случай жилищната продажба е направена от същия нотариус – Слави Крашевски.

Срещаме се и със 76-годишната Илка, която е с първа степен на инвалидност. Жената дори не подозирала, че жилището ѝ е продадено. В началото не ни повярва. Пред камерите ни заяви, че Мартин е внук на брат ѝ. Във фалшивите документи пише, че бабата и синът ѝ дават право на Божанов да продаде дома им сам на себе си, като жената може да живее там, докато е жива. И в тази сделка участие има нотариус Слави Крашевски.

До днес обаче Мартин Божанов – Нотариуса не е осъждан. Прокуратурата заяви, че малко преди да го убият били готови да му повдигнат обвинение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране