30.07.2015 | 1:15
Разследването срещу Таки е прекратено
Соченият за наркобос Христофорос Аманитидис може да се върне в България

Разследването срещу Христофорос Аманитидис–Таки за ръководене на въоръжена престъпна група за грабежи, разпространение на наркотици и нанасяне на побой, е прекратено.

Причината е, че обвинението не е събрало достатъчно доказателства срещу Аманитидис. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова е коментирала пред БНТ, че са отпаднали основанията за издирването на Таки от Интерпол. Аманитидис обаче все още е издирван с червена бюлетина, личи от сайта на Интерпол.

През юни 2009 г. прокуратурата задочно привлече Таки като обвиняем за това, че заедно с Христо Вартерян-Ицо Исуса, е създал и ръководил престъпна група от 13 души за разпространение на наркотици, наречена Бандата с чуковете. Материалите срещу Таки бяха отделени от делото.

През февруари миналата година прокуратурата внесе в Специализирания съд обвинителния акт срещу Таки и още 19 души от неговата група за разпространение на наркотици в периода 2007 – 2010 г. През 2012 година Таки беше обявен за международно издирване. По-късно той беше задържан в Дубай, като впоследствие неговата екстрадиция беше отказана.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране